Епилация: лазерна епилация; кола маска

Лазерна епилация

Процедурите по лазерна епилация в студио Симетрия Русе се извършват с професионален лазер от ново поколение, който има двойно охлаждаща глава и работи с три дължини на вълната: диоден лазер 808 nm, александритен лазер 755 nm и Nd: YAG1064 nm.
Вълните имат различни дълбочини на проникване и ниво на абсорбиране на меланин, подходящи за различни типове кожа и косъм.
Апаратът доставя енергия до кожата при контакт с нея, а надеждната охлаждаща система със сапфирен кристал осигурява комфорт на клиента.
Целта на нашата лазерна епилация е да постигне унищожаване на фоликула, а не – временна епилация. Ако единствено се нагрее космената обвивка, без топлинната енергия да достигне до фоликула, това ще доведе до временна епилация – причина за по-слабите ефекти от апаратите с по-ниска мощност.
Предимства: охлаждане със сапфирен кристал; накрайник с висока мощност; високо ниво на доставяне на енергия; температура на охлаждане на накрайника до 1 минута след включване на апарата. Всичко това прави процедурата по лазерна епилация: ефективна, защото покрива диапазон от тъмни до светли косми; абсолютно безболезнена; подходяща за всякакъв вид пигментация на кожата; резултатна в сравнение с досегашните апарати.

Противопоказания: клиенти със следните индивидуални особености не бива да се подлагат на процедури по лазерна епилация: онкологични заболявания; епилепсия; дерматози с фоточувствителност; сериозни сърдечни проблеми като аритмия или наличие на пейсмейкър; бременност/кърмене; инсулинозависим диабет; прием на антикоагуланти; употреба на Accutane /изотретоин/ в последните 12 месеца; склеродермия. Преди процедурата задължително се извършва консултация, при която се обсъждат всички други симптоми, ако има такива.


Механизъм на действие: пигментът, съдържащ се в косменото стъбло и фоликул, поглъща светлинния лъч, произвеждан от лазерния апарат, който се трансформира в топлина, прониквайки през епидермиса на кожата. Това причинява значително увеличение на температурата във фоликула, докато останалата част от кожата е по-малко засегната. Когато клетките в космения фоликул са достатъчно топли, той бива разрушен.
Нормално е при наличие на руси, рижави и тънки косми да се очаква по-бавен отговор от лазерната епилация, спрямо тъмните и дебели косми поради по-голямото количество пигменти съдържащи се в тях. За съжаление, лазерната епилация не може да въздейства на белите косми поради отсъствие на пигмент в тях, тъй като те отблъскват светлината и лъчът не може да достигне до техния корен.
След процедурата е задължително третираната зона да се предпазва от директното й излагане на слънчева светлина и да се използва слънцезащитен крем SPF 50.

Кола маска

Отстраняване на окосмяването по тялото с помощта на восък е един от най-старите методи за епилация. Интервалът на поддръжката е обикновено през 30 дни, като до тогава ще се наслаждавате на своята гладка, кадифена кожа. След дългогодишна и ежемесечна епилация с кола маска резултатът ще бъде висок процент трайно обезкосмяване.

По-неприятната част от процедурата е, че първите няколко такива са болезнени, но това се преодолява с времето, тъй като косъмното стъбло изтънява, а и част от космите се отстраняват трайно. Големите зони се работят с патрони кола маска, а деликатните – с топла кола.

Епилацията с топла кола е по-безболезнена, тъй като преди нанасянето й се полага специално масло, което хидратира кожата, прави я еластична и така waxx колата работи само за издърпването на космите. Правилната техника при работа – без накъсване на стъблото на косъма, увеличава времето до повторното му израстване.

Марката кола маска, с която работим в студио Симетрия Русе, е наситена с натурални съставки и етерични масла, които гарантират ефективното обезкосмяване дори на косми с дължина от 1 мм без дискомфорт и отток след процедурата.

Като финал се прилагат продукти за успокояване и защита на кожата на клиентите ни.

епилация