Медицински педикюр

Здравето на ходилата е здраве за Вашето тяло!

Ако грижата за тях е ежемесечна, то те ще Ви се отблагодарят с правилна походка, без болка и с естетичен вид.

Имате ли необходимост от медицински педикюр Русе, заявете своя час и ще решим заедно Вашия проблем.

Хигиенен (базов) педикюр

Включва: изрязване свободния край на ноктите; почистване на страничните канали и кутикулите; обработване на ходилата; втриване на продукт след обработка; частичен масаж.

медицински педикюр
медицински педикюр
медицински педикюр

Обработване на мазол /Clavus/

Дългото притискане на части от ходилото в неудобна стелка на обувката; неподходящия размер обувки; промените в анатомията, водещи до изменения в биомоториката при движение или прекомерното натоварване при продължителна физическа активност, са някои от причините за появата на мазолите по стъпалата и пръстите.Ако няма възможност да расте на ширина, мазолът расте в дълбочина, но, достигайки до нервни окончания, става болезнен и напомня за себе си при всяка стъпка.

медицински педикюр
медицински педикюр

Обработване на кокоши трън /HPV/

„Кокошият трън“ е брадавица, причинена от щам на човешкия папиломен вирус. Вирусът атакува най-често ходилата, но може да порази и кожата на ръцете. Заразяването е възможно да се случи в топли, влажни места като: съблекални, зони на водни басейни и локациите около тях, чрез попадане на вируса в микрорагади по кожата.

Препоръка: ходете винаги обути; ходилата и ръцете винаги да са хидратирани, за да не се пресушава кожата и да не се образува микроцепнатини.

медицински педикюр

Обработване на ходила /напукани пети/

При изправено положение на тялото, около 80 % от тежестта му се поема от петите, а около 20 % – от останалата част на стъпалото. Това е причината кожата по петите да е по-удебелена.За да се поддържа нейната здравина и еластичност, е необходимо тя да се хидратира, тъй като нейното изсушаване води до натрупване на кератозна тъкан, която може да се напуква и да образува болезнени цепнатини.

медицински педикюр
медицински педикюр

Обработване на впити /врасли/ нокти

Врасналият нокът причинява болка, отток, зачервяване на страничните канали, като едновременно може да се прояви и на двата палеца на краката.

Причините за впиването му могат да са: носене на тесни обувки; неправилно изрязване на свободния край на нокътната плочка; анатомични особености на структурата на пръстите; неправилен растеж на ноктите следствие на травма или гъбично заболяване.

Ако впитият нокът не се обработи, то той може да причини деформация на нокътя или инфекции, вкл. гъбична. При наличието на прогресираща инфекция, възпаление и подуване на целия пръст, хирургичната намеса е наложителна и спешна.

Ако врасналият нокът се обработи навреме от специалист по медицински педикюр, около 90 % от случаите завършват без хирургична намеса. Обработването включва отстраняване на нокътния израстък, причиняващ възпалението. Желателно е да се извършва ежемесечно педикюр до израстване на нокътя, като, в зависимост от случая, може да се прилагат тампонади или поставянето на система Niti Uno /титаниев нит/за корекция на впиването.

медицински педикюр
медицински педикюр

Трайна корекция на впити нокти със системата Niti Uno (титаниев нит)

Системата NiTi Uno /титаниев нит/ безболезнено изправя впиването на нокътя, като го повдига и коригира неправилния му растеж. Веднага облекчава болката и връща комфорта при стъпване.

медицински педикюр
медицински педикюр
медицински педикюр
титаниев нит