Козметични услуги

Почистване на лице

Неправилната домашна грижа за кожата на лицето може да доведе до образуването на комедони, милиуми, кисти.
Дълбокото почистване на лицето е професионална грижа, която при нас се извършва от медицински специалист-козметик със стерилни инструменти.
Процедурата протича в няколко стъпки:

 • дегримиране;
 • пилинг;
 • апаратно почистване с водно микродермабразио за отстраняване на “мъртвите” клетки от повърхността на епидермиса;
 • ръчно почистване на комедони и милиуми;
 • работа с дарсонвал;
 • стягаща маска;
 • успокояващ серум с лек, отпускащ масаж;
 • финални кремове.

Препоръчително е:

 • при акне тази грижа да е ежемесечна
 • почистването на лице да предхожда всяка антиейдж терапия.

Водно микродермабразио

В апарата работят три системи едновременно: за изпилване, за вакуумно засмукване, за воден спрей. Прилагането му е ефективно лечение за ексфолиране и отстраняване на роговия слой от сухи или мъртви кожни клетки. В резултат кожата изсветлява и се озарява, като, за да се задържи това, е необходимо тя да се поддържа с продукти за домашна грижа за хидратация и слънчева защита срещу ултравиолетовите лъчи.

Области на приложение:

 • подобряване на външния вид на кожата
 • регенерация на кожата
 • просветляване на тена
 • почистване на кожата от повърхностните комедони.

Ултразвук

Ултразвукът е апарат с широко приложение в козметиката, предвид ефективните резултати, които той постига. В зависимост от честотата и продължителността на импулса, се прилага за: повърхностно почистване на кожата; стягане на кожата; инфилтриране на биологично активни вещества в кожата. Съставките, които са проникнали, образуват активен филтър, който остава да действа няколко дни след лечението.

дълбоко почистване на лице акне

Антиакне терапия (билков пилинг)

Антиакне терапията е деликатна, неболезнена формула, подходяща дори и за чувствителни кожи. Създадена е на основата на водорасли, растителни компоненти и минерали, които работят в синергизъм за регулиране на себумната секреция, за подобряване на кръвообръщението и възобновяване на кожата; помага за намаляване на акнето, разширените пори, хиперпигментацията. Кожата става по-мека и чиста още след първата процедура.
Препоръчително е да се извършат четири процедури с интервал между тях от две седмици.

антиакне терапия

Карбокси терапия (СО2)

Карбокси терапията /СО2/ е нова, безболезнена терапия за: детокс, експресен лифтинг, озаряване на тена и решаване на широк спектър от естетични проблеми. Категоризира се и като неинвазивна мезотерапия.
Върху кожата се нанася алкален гел, над който се поставя маска-активатор, импрегнирана с плодови киселини. Протича биохимична реакция, при която се освобождава СО2, създаващ ситуация на липса на О2, като кожата реагира на това с повишено кръвообръщение. В резултат, епидермисът получава в големи количества кислород, предотвратява се загубата на влага, изхвърлят се отпадните вещества от засиления метаболизъм, клетките се регенерират и се стимулира производството на колаген.
Продължителността на курса зависи от конкретния случай. Обикновено се състои от 4 до 5 процедури за лице, извършвани на интервали от седмица. Ефектът от процедурите обикновено проличава още след първата процедура.

антиейд терапия мезотерапия

Масаж на лице, деколте и шия

Лифтинг-масажът е най-известният начин за постигането на сияен вид на лицето, тъй като се активира кръвообръщението, осигуряващо хранене на клетките, подобряват се еластичността и бързата регенерация на кожата.

Масажът на лицето е основна козметична процедура за забавяне процесите на остаряване на кожата, но само правилната професионална подготовка на козметика може да гарантира широкоспектърност на резултатите.

Техниките, имитиращи масаж като погалване и докосване, може да имат своя принос, но, за да се очаква регенерация на тъканите и озаряване на кожата на лицето, е необходимо да се работи системно, последователно и с точните движения.

Масажната техника, която се използва от козметика в студиото, е взаимствана от руската и френска класически школи – движения, базирани на научни изследвания, съобразена с индивидуалните специфики при остаряването на лицето, а професионалният му опит дава възможност за комплексно въздействие върху регенерацията на тъканите на лицето, деколтето и шията, за активиране на мускулите, за подобряване контура на лицето, за намаляване дълбочината на бръчките, както и за своеобразен релакс и отнемане на стреса.

С напредване на годините различните мускули в зоната на лицето претърпяват промени, като някои от тях се отпускат и ако те не са в добро състояние, независимо от това как се подхранва кожата или какви особени грижи се полагат за нейната външност, лицето губи младежкия и сияещ вид.

Важна част от масажа е обработването зоната на околоочния контур. С напредване на годините започва да намалява диаметъра на кръговия мускул около очите и прави те да изглеждат по-малки и по-хлътнали, а отпускането му води до неприятните бръчици, нар. пачи крак. С масажните движения се стимулира съкращаването му, което води до повдигане на клепача, отваряне на погледа, а всичко това, извършвано трайно във времето, променя излъчването, което преди това е имало уморен и състарен вид.

Най-доброто темпо за масаж е той да се прилага един път седмично, без прекъсвания, за да се постигне желания ефект. При редовно прилагане на масажа на лицето, то може да изглежда на 40 години, въпреки, че реалната му възраст е 60 години.

Няма възрастово ограничение за извършване на масаж, като дори принципът: колкото по-рано, толкова по-добре, е подходящият, тъй като е по-добре да се започне с масаж още от времето, когато не са се случили промените, за да могат те да бъдат задържани.

антиейдж терапия

Радиочестотен лифтинг (RF), термаж

Радиочестотната технология предизвиква 8,6 милиона трептения на клетката в секунда. В следствие на това се генерира силна топлина, водеща до високоскоростни движения на молекулите на клетките. Кожната тъкан има способността да синтезира много повече колаген следствие поглъщането на топлината. Затова фибробластите се стимулират да произвеждат нов колаген. Така бръчките постепенно се запълват, а едновременно с това структурата на кожата подобрява и възвръща своя здрав и младежки вид.

Процедурата представлява проникване на слаб електрически ток чрез накрайници с микрокрачета, които създават електрическо поле с цел да се достави силен радиочестотен импулс в зоната на третиране. Това предизвиква в организма процес на собствено производство на еластин и колагенови влакна, което прави кожата по-стегната и по-здрава.

 • стягане на кожата на лицето, на долния клепач;
 • изглаждане на малките, фини бръчки
 • регенерация на отпуснатата и груба кожа;
 • свиване на порите;
 • оформяне контура на лицето.
  Препоръчително е да се приложат ежеседмично: от 6 до 12 последователни процедури, като ефектът след това се задържа до 6 месеца.

Траен лифтинг с Plas M Pen

Появата на бръчки и прави лицето да изглежда тъжно и уморено. Качествените козметични продукти могат да забавят процесите на отпускане на кожата и да въздействат върху фините бръчици. Стареенето на кожата се дължи на намаляване на синтеза и секрецията на колагенови, еластични и ретикуларни влакна от фибробластите – клетки, намиращи се в съединителната тъкан. Това може да започне и в ранна възраст, ако са налице фактори като: стрес, пушене, наследствена предразположеност и други. Значение оказва и загубата на подкожна мазнина, както и съкращаването на мускулите в съответната зона.

Видове бръчки по кожата на лицето и шията:

 • глабеларни бръчки – хоризонтални кожни гънки, образувани в зоната на челото;
 • гневна бръчка – вертикални и хоризонтални кожни гънки, образувани в зоната между веждите;
 • пачи крак – кожни гънки, образувани в зоната на външния ъгъл на окото;
 • слъзен улей – кожна гънка, образувана под долния клепач;
 • назолабиална бръчка /гънки на смеха/ – кожни гънки, образувани между носа и ъгъла на устата;
 • марионетни бръчки – кожни гънки, образувани от ъгълчетата на устата надолу до брадичката;
 • ментолабиална бръчка – кожна гънка, образувана върху брадичката;
 • радиални бръчки /пушачески бръчки/ – вертикални кожни гънки, образувани върху горната устна;
 • венерин гердан – хоризонтални кожни гънки, образувани върху шията.

Процедурата „Плазма лифтинг“ се извършва чрез плазмена писалка, механизмът на която включва: йонизиране на въздуха, при което се отделя плазмен облак на 1-2 мм над кожата, водещ до контролирано отстраняване (аблация) на излишна кожа.

Предимства:

 • траен лифтинг
 • регенерация на кожата.

Абсолютни противопоказания:

 • алергични състояния
 • наличие на сърдечен пейсмейкър
 • склонност към келоиди
 • инсулинозависим диабет
 • онкологични заболявания
 • бременност; кърмене.

Плазма-лифтингът е козметична процедура на принципа на плазмената сублимация, при която плазмата се получава при йонизиране на атмосферния въздух между кожата и уреда. В този момент се получава слаб ел. импулс, който предизвиква свиване, стягане и скъсване на кожните фибри, което от своя страна води до отстраняване на кожа. Ефектът се запазва до 3 години, а някои резултати са постоянни.
Използва се при: отпуснати клепачи (горен, долен); бръчките пачи крак; повдигане ъгълчета на устните; пушачески линии на горна и долна устна; бръчки по бузите; зона пред ушите; белези и други.
Възстановителният период е между 7 и 14 дни.
След процедурата организмът започва да изгражда нов слой кожа, който съдържа всички необходими съставки и връзки в състава си.
Препоръчително е да се направят поне две процедури в конкретната зона, през 3-4 месеца, за да се затвърди резултата.